Pensioenwensen; originele ideeën

Pensioenwensen; originele ideeën

Gaat jouw partner, vriend(in) of collega op korte termijn met pensioen en wil je hem of haar inspireren met een mooie wens? In dit artikel hebben we een aantal originele cadeaus met pensioenwensen voor jou verzameld!

Pensioenwensen; originele ideeën

Droomt je partner al van die grote reis die jullie samen gaat maken omdat hij straks stopt met werken? Is één van je vrienden bang dat hij zich binnenkort stierlijk gaat vervelen als hij niet meer elke dag naar werk moet? En heeft je collega het al tijden over alle nieuwe dingen die zij gaat doen als ze daarvoor eindelijke de tijd heeft? Kortom: gaat jouw partner, vriend(in) of collega op korte termijn met pensioen en wil je hem of haar inspireren met een mooie wens? In dit artikel hebben we een aantal originele cadeaus met pensioenwensen voor jou verzameld!

Inspiratie voor de leukste pensioencadeaus.

Inspiratie voor de leukste pensioencadeaus.

Pensioenwensen; origineel gedicht

Hoewel het internet vol staat met inspirerende teksten van denkers over de nieuwe levensfase die het pensioen heeft, is er voor de toekomstige gepensioneerde niets zo leuk als een persoonlijke pensioenwens. Bijvoorbeeld door jouw wensen voor de pensionado in spe in een gedicht voor het afscheid te vangen. Misschien voelt dat in eerste instantie wat onwennig, omdat je alleen rondom sinterklaas een gedicht in elkaar flanst, maar met een persoonlijk gedicht is succes gegarandeerd. In een zelfgeschreven pensioenwensen-gedicht kan je namelijk net die details toevoegen die laten weten dat je de ander kent. Wellicht is het resultaat iets minder professioneel dan de honderden kant-en-klare pensioenwensen-gedichten die je online vindt, maar uiteindelijk is een uniek gedicht voor de ontvanger leuker dan een pensioenwens die – ook door de toekomstige gepensioneerde – overal op het internet terug te vinden is. Daarbij loop je op die manier ook niet het risico dat je een pensioenwens aan iemand geeft die hij of zij al een aantal keer van anderen heeft ontvangen.

Pensioenwensen; gepersonaliseerd boek

Wil je niet één pensioenwens meegegeven aan de pensionado in spe, maar een hele bundeling pensioenwensen. Dat kan op twee manieren; er zijn allereerst diverse boeken te koop met daarin bundelingen van pensioenwensen en ten tweede kun je zelf een boek samenstellen. Hierbij kun je denken aan het vriendenboek van vroeger op de basisschool. Elke vriend(in), collega en/of familielid maakt een tekst met foto’s voor de toekomstige gepensioneerde. Daarin worden de leukste herinneringen gedeeld en ook persoonlijke pensioenwensen voor de 65-plusser. Zo krijg je een bundeling van herinneringen, pensioenwensen en mooie foto’s. Een mooi document voor de pensioengerechtigde om terug te blikken op het werkende leven en de mensen die daar onderdeel van uitgemaakt hebben.

Pensioenwensen; speech

Bij een afscheid van je collega’s en het werkende leven hoort een speech. Mooie woorden van collega’s, familie of vrienden. Denk goed na over wat je wilt vertellen in je speech en daarmee ook hoe je je verhaal opbouwt. Dat hoeft niet perse chronologisch te zijn, als je maar duidelijk toewerkt naar iets. In het artikel zo schrijf je een onvergetelijke afscheidsspeech geven we je handige tips om grappig, verrassend en vooral onvergetelijk te zijn!