PUM

PUM

Onze non-profit partner PUM Netherlands senior experts, adviseert bedrijven uit ontwikkelingslanden en opkomende markten die geen commerciële consultancy kunnen betalen. Dit doen zij door deze bedrijven, op hun verzoek, te koppelen aan Nederlandse professionals die hun jarenlange ervaring onbetaald inzetten voor een betere wereld. Zo worden ondernemerschap, zelfredzaamheid en duurzame ontwikkeling van midden- en kleinbedrijf ter plaatse gestimuleerd.

Door deze professionals (senior experts) kortlopende, concrete adviesprojecten op de werkvloer te laten uitvoeren, bouwen bedrijven voldoende kennis op om uit te groeien tot de motor van de plaatselijke economie. Dat is goed voor de werkgelegenheid en de duurzame economische ontwikkeling van de regio. De contacten die hierbij ontstaan groeien regelmatig uit tot belangrijke handelsrelaties. Hierdoor profiteert ook de Nederlandse economie.

Dit doen onze vrijwilligers
PUM beschikt over een netwerk van 3.200 vrijwilligers die jaarlijks wereldwijd meer dan 2.000 projecten uitvoeren. Op basis van de ruime kennis en ervaring die zij tijdens hun loopbaan hebben opgedaan adviseren zij ondernemers in zo’n zeventig landen ter wereld. De kracht van hun inzet is dat ze één-op-één-advies geven.

Vrijwilligerswerk doen bij PUM
PUM is continue op zoek naar nieuwe vrijwilligers die hun kennis en ervaring willen delen met ondernemers in ontwikkelingslanden en opkomende markten. Zij zoeken mannen, maar vooral ook vrouwen, die de werkvloer door en door kennen, en tussen de 50 en 70 jaar oud zijn. Uw expertise ligt bijvoorbeeld in de textiel- en kledingindustrie, metaal- en houtverwerking, chemie, landbouw, milieu of horeca en toerisme. U stelt uw ervaring en expertise beschikbaar voor projecten die gemiddeld twee weken duren. Bekijk de actuele vacatures op PUM.nl

Tjitske is vrijwilliger voor PUM

Je eigen ding blijven doen is heel belangrijk, juist als je met pensioen bent

Je eigen ding blijven doen is heel belangrijk, juist als je met pensioen bent

Ben je benieuwd naar meer inspiratie om aan de slag te gaan in het buitenland? Lees dan ook het artikel vrijwilligerswerk in het buitenland, ook voor 50+.