Repair Café

Repair Café

Repair Cafés zijn gratis toegankelijke bijeenkomsten die draaien om (samen) repareren. Op de locatie waar het Repair Café wordt gehouden, is gereedschap en materiaal aanwezig om alle mogelijke reparaties uit te voeren. Ook zijn er vrijwillige reparatiedeskundigen uit de buurt aanwezig. Bezoekers nemen van thuis kapotte spullen mee zoals kleding, elektrische apparaten, fietsen, meubels en speelgoed. In het Repair Café proberen ze, samen met een expert, het kapotte voorwerp te repareren.

Wie niets heeft om te repareren, neemt een kop koffie of thee. Of gaat helpen bij een reparatie van iemand anders. Je kunt ook altijd inspiratie opdoen aan de leestafel, waar boeken over repareren en klussen ter inzage liggen.

Weggooien? Mooi niet!
In Nederland gooien we ontzettend veel weg. Ook dingen die na een eenvoudige reparatie weer prima bruikbaar zouden zijn. Helaas zit repareren bij veel mensen niet meer in het systeem. Mensen weten niet meer hoe dat moet. Reparatiekennis verdwijnt snel.

Het Repair Café brengt daar verandering in!

Mensen die deze praktische kennis nog wel bezitten, krijgen bij het Repair Café de waardering die ze verdienen. Ze geven hun kennis door en ontmoeten buurtgenoten. Spullen worden langer bruikbaar gemaakt en hoeven niet te worden weggegooid. Dat bespaart grondstoffen, energie en geld. Zo snijdt het mes aan meerdere kanten!

Word Repair Café vrijwilliger
Wil je ook reparatiedeskundige worden bij een Repair Café, of heb je iets dat gerepareerd moet worden? Zoek op de website van Repair Café naar een locatie bij jou in de buurt.

Wouter is vrijwilliger bij het Repair Café

Nu ik met pensioen ben, heb ik meer tijd voor anderen

Nu ik met pensioen ben, heb ik meer tijd voor anderen