Rode Kruis

Rode Kruis

Het Rode Kruis zet zich in om menselijk lijden in de wereld te voorkomen en te verzachten. Hun hulp gaat vooral uit naar de mensen die het meest kwetsbaar zijn: mensen die zonder hulp slecht of niet zouden kunnen overleven of van wie de gezondheid zonder hulp in gevaar zou komen. Met 186 landen die een nationale Rode Kruis- of Rode Halve Maanvereniging hebben en met 97 miljoen Rode Kruis leden en –vrijwilligers is het Rode Kruis de grootste hulpverlenende organisatie ter wereld.

Hulp in Nederland

Ook in Nederland is het Rode Kruis al 145 jaar actief en telt inmiddels zo’n 35.000 vrijwilligers. De ulp die het Rode Kruis in Nederland biedt kan onderverdeeld worden in drie terreinen: noodhulp (hulp bij rampen en calamiteiten), evenementenhulp (waaronder de Nijmeegse 4-daagse) en zorg voor de meest kwetsbaren. Deze activiteiten worden regionaal gecoördineerd. U kunt zich dan ook voorstellen dat er veel vrijwilligers nodig zijn.

Vrijwilligerswerk bij het Rode Kruis

De functies waar het Rode Kruis vrijwilligers voor nodig heeft zijn erg divers: van EHBO’ers tot chauffeurs en voorlichters. Wilt u weten wat u voor het Rode Kruis kunt doen in uw regio? Neem dan een kijkje op de website van het Rode Kruis.

Bets is vrijwilliger bij het Rode Kruis

Doe na je pensioen de dingen die je met liefde doet, dat houdt je jong

Doe na je pensioen de dingen die je met liefde doet, dat houdt je jong