Rotterdam, onze eigen wereldstad!

Rotterdam, onze eigen wereldstad!

Alleke trekt er regelmatig op uit. Deze keer bezocht ze onze eigen Wereldstad Rotterdam De stad doet deze nominatie eer aan.

Rotterdam, onze eigen wereldstad!

Alleke gaat regelmatig op stap en doet ons verslag van haar leuke uitjes, ditmaal bracht ze een bezoek aan het prachtige Rotterdam.

Het is echt waar, Rotterdam komt serieus in aanmerking om een wereldstad te worden. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bleef er weinig over van de oude stad maar eigenlijk is dat een geluk bij een ongeluk. Het ene na het andere moderne en architectonische gebouw wordt hierdoor uit de grond gestampt. De laatste aanwinst is de Markthal en eigenlijk ben ik als Brabander best een beetje trots. De architect is namelijk de Brabander Winy Maas, ontwerper van de prachtige glazen boerderij in Schijndel. Maar ook heeft Rotterdam nog een paar verborgen verrassingen voor mij.

Een natte verrassing

“Ik heb een verrassing!!”

Dat is het eerste dat me wordt meegedeeld als ik bij mijn maatje arriveer de avond voor ons bezoek aan Rotterdam. Wat dan? Vraag ik nieuwsgierig. Uiteraard krijg ik hier geen antwoord op. “Morgen gaan we op tijd op pad en dan zul je het wel zien.” is zijn reactie. De volgende ochtend vertrekken we na het ontbijt naar Rotterdam en ik vraag me af wat we gaan doen. Eindelijk dan toch naar de Euromast? Of naar het Scheepvaartmuseum. Gaan we winkelen dan?

Niets van dan alles want op een gegeven moment staan we bij een bushalte, waar een heel bijzondere bus voor onze neus tot stilstand komt. De Splashtour-bus (een amfibie voertuig red.). We stappen in het verhoogde voertuig en krijgen een prachtige rondtoer door Rotterdam.  De route is zorgvuldig samengesteld, zodat we het mooiste en het beste te zien krijgen van Rotterdam. Dit geldt voor zowel de route over het land als de route over het water. Water? Ja, we rijden naar de kade en plonsen ineens met bus en al het water in. Vanuit de Splash bus varen we vervolgens verder over het water om ons ook vanaf daar de mooiste en meest bijzonderste plekjes van Rotterdam te laten zien.  

Kijk je ogen uit in de Markthal

Ook van ons bezoek aan de Markthal hebben we zeker geen spijt gekregen. Oké, het was erg druk maar wat wil je na al die publiciteit rondom de opening. Daarbij zorgde een miezerig buitje ervoor dat mensen massaal in de overdekte markthal gingen schuilen. Wij kozen in ieder geval bewust voor een bezoek aan deze hal en kwamen er al snel achter dat het gerucht dat je aankopen er veel duurder zijn niet op waarheid berust. Hoe het zich in de toekomst zal ontwikkelen kan ik niet voorspellen maar de prijzen waren niet afwijkend hoog en het kijkgenot erg groot.

Boven je hoofd kijk jij je ogen uit, want allerlei afbeeldingen sieren het plafond in het gebouw dat op een hangaar lijkt en wel in de mooiste kleuren. Heb je wat lekkers gescoord dan kun je op een plateau klimmen het daar, genietend van een mooi uitzicht verorberen. Wat een gezelligheid alom en allerlei nationaliteiten zijn vertegenwoordigd. 

Aan de zijkanten werd nog hard gewerkt aan winkels die hun deuren vast snel willen openen, want ik denk dat je als ondernemer op een goede plek zit. Ben je op zoek naar een leuk dagje uit dan is dit zeker een aanrader. En mocht je het zo gezellig vinden dat je er wel wilt wonen, ook dat kan, het gebouw is bovenin ingericht met appartementen en penthouse.

Wie denkt dat we de mooie dingen in het buitenland moeten zoeken heeft het mis, ook hier in Nederland is genoeg te ontdekken. Ervaar en geniet van Rotterdam. Inclusief spetters op de ramen.

Over Alleke

Door de jaren heen is maar al te vaak gebleken, pluk de dag en maak je leven leuk zolang het kan.Zodra we de kans krijgen trekken we er op uit en minimaal een keer per jaar maken we een wat langere reis in Europa. Over al deze leuke ervaringen onderweg schrijf ik graag en deel het met jullie. Ook in Nederland is nog erg veel te ontdekken en dat hoeft heus niet altijd veel geld te kosten: een fietstocht met een tas gevuld met lekkere dingen voor een picknick kan ook een heerlijk uitje zijn. Of zomaar even door een stad slenteren die je nog niet kent is ook erg leuk.Ik wil dat geluksgevoel graag met anderen delen en ik hoop dat degene die leest door mijn verhalen positief gestimuleerd wordt om er ook op uit te trekken.