Stichting voedselbank Rotterdam

Stichting voedselbank Rotterdam

De Stichting Voedselbank Rotterdam helpt mensen die in armoede leven en zet zich tegelijk in om voedselverspilling tegen te gaan. Maar, zonder vrijwilligers is dit slechts een mooi streven. De fantastische vrijwilligers die zich dagelijks inzetten om de visie van de Voedselbank realiteit te maken, zijn het hart van de organisatie. Daarom zijn we altijd op zoek naar nieuwe vrijwilligers.

Wil je een steentje bijdragen?

Iedereen die werkt bij de Voedselbank, doet dat onbetaald. Van directie tot voedselkratvullers, iedereen zet zich in omdat ze er zelf willen zijn voor de Voedselbank.

Waarom vrijwilliger worden?

Het helpen van een ander zorgt voor waardering en voldoening. Je leert nieuwe mensen kennen en creëert een netwerk. Je zet jouw talenten in om een ander te helpen. Het is bewezen dat vrijwilligerswerk goed is voor de gezondheid en stress vermindert. Je reiskosten worden vergoed. En, bovendien het is leuk! Je komt samen met mensen die óók geven om hun omgeving.

We kunnen nog veel meer redenen noemen, maar de échte motivatie zit in jouwzelf. Jij weet zelf het beste wat je drijfveren zijn om een ander te helpen, en dat is wat je vrijwilliger maakt. Je kiest voor het bijdragen aan een glimlach op het gezicht van iemand anders en daarom hebben wij jou nodig.

Waar gebeurt het allemaal?

Het distributiecentrum (de loods) is de plek van de Voedselbank aan de Keilestraat 9 waar het allemaal gebeurt. In de loods komen alle goederen samen. Er wordt gesorteerd, geteld, gewogen en verdeeld. Per dag vul je samen met anderen een paar honderd voedselkratten. Per week bevoorraden wij op deze manier 32 uitdeelpunten in (regio) Rotterdam. Op deze manier help je zo’n 7000 gezinnen in nood. Door de inzet van vele collega voedselkratvullers draag je dus echt een steentje bij aan de maatschappij.  Jij maakt het verschil!

Bekijk vacatures

Hier vind je een overzicht van alle vacatures: https://www.voedselbank.nl/vacatures/