Tips voor je laatste werkdag

Tips voor je laatste werkdag

Stoppen met werken is leuk, prettig en in sommige gevallen zelfs een verademing, maar stoppen met werken kan ook emotioneel of zelfs een beetje lastig zijn. Je neemt tenslotte afscheid van een belangrijk stuk van je leven.

Ging je altijd met veel plezier naar je werk? Dan is met pensioen gaan een ingrijpende verandering. Natuurlijk kijk je uit naar de extra vrije tijd, waarin je mooie fietstochten en reizen kunt maken met je partner, meer tijd hebt om te tennissen, zonder haast koffie kunt drinken met je vrienden en meer aandacht hebt voor je (klein)kinderen. Gun jezelf dit plezier!

Om optimaal te kunnen genieten van je nieuwe leven als gepensioneerde, is het belangrijk dat je op een goede manier afscheid neemt van je vorige werkende leven. Lees snel onze tips laatste werkdag.

3 Tips voor je laatste werkdag

1. Neem persoonlijk afscheid

Je hebt met de ene collega nou eenmaal net iets meer dan de ander, dat is heel normaal. Dus naast een collectief dankwoord met koffie en gebak, is het ook belangrijk om persoonlijk afscheid te nemen van dierbare collega’s. Bedenk van tevoren goed wie dit zijn, zodat je niemand vergeet.

Plan een momentje in, op je laatste werkdag of anders op een ander moment in je laatste week. Zo weet je zeker dat jullie even een privémoment hebben samen en voorkom je teleurstelling achteraf.

2. Ga opgeruimd weg

Laatste werkdag

Draag je werk netjes over en voorkom losse eindjes. Dit is niet alleen heel professioneel van je richting je collega’s, maar het geeft ook een voldaan gevoel. Je hebt immers niet je hele ziel en zaligheid gegeven om er op het laatste moment een rommeltje van te maken, toch?

Draag het daarom op tijd en netjes over, zodat je weet dat jouw werk goed en bekwaam wordt doorgezet. Een fijn gevoel!

3. Meld je vertrek op tijd

Voor jou is het moment dat je met pensioen gaat een belangrijke mijlpaal. Een ander moet er wellicht op worden geattendeerd dat je weggaat. Dat is niet per se uit desinteresse, maar omdat hij/zij simpelweg druk is met andere zaken. Meld je vertrek daarom op tijd. Zo geef je jouw collega’s de tijd en ruimte om er voor je te zijn op je laatste werkdag.

En dan nu… tijd om te genieten van je welverdiende pensioen! Wil je tips om te genieten van je pensioen? Lees dan ons artikel met pensioen gaan.  

Wat moet je regelen voor je met pensioen gaat?

Je krijgt te maken met taken als het aanvragen van pensioen, AOW en de wijziging van de arbeidscontract. Belangrijk, maar onderschat ook niet de meer persoonlijke kant van pensionering.

Wat is het ‘zwarte gat’?

Je hebt vaak jaren onafgebroken gewerkt. Dat biedt ritme, contact met collega’s en zingeving. Het ‘zwarte gat’ beschrijft het gevoel dat overblijft als je geen nieuwe invulling voor je leven kunt vinden.

Hoe voorkom je het zwarte gat na pensionering?

Je bent niet de eerste die met pensioen gaat. Vraag naar tips in je omgeving. Of laat je inspireren door platforms zoals Leefjepensioen.nl. Zij bieden veel nieuwe inzichten. Er is veel te doen na je pensioen.