Tips voor je pensioeninvulling van onze ervaringsdeskundigen

Tips voor je pensioeninvulling van onze ervaringsdeskundigen

Als er iemand is die weet hoe het is om met pensioen te zijn, dan zijn het onze ervaringsdeskundigen op leefjepensioen.nl. Hoe hebben ze zich voorbereid op hun pensionering?

Tips voor je pensioeninvulling van onze ervaringsdeskundigen

Als er iemand is die weet hoe het is om met pensioen te zijn, dan zijn het onze ervaringsdeskundigen op leefjepensioen.nl. Hoe hebben ze zich voorbereid op hun pensionering? Wat raden ze je aan of juist af en hoe hebben ze een nieuwe draai aan hun dagelijks leven gegeven? Wij hebben alvast enkele tips voor je verzameld, dus lees snel verder. Heb je vragen? Stel ze gerust onder dit artikel.

Voorbereiding op pensioen

Pensioentip van Misja: Ga rond je 50ste alvast nadenken over wat je zou willen na je pensioen. Meer tijd investeren in hobby’s enz.

Pensioentip van Rosalie: Ik kreeg de mogelijkheid om af te bouwen en dat vond ik heel prettig.

Pensioentip van Lisette: Voordat mijn pensioen in 2008 begon, ging ik geleidelijk minder uren werken. Het leuke was dat ik daardoor steeds meer tijd kreeg voor al mijn hobby’s.

Pensioentip van Wim: Dat ik mijn werk in de zorg, na de VUT, langzaam afbouwde van fulltime naar twee à drie dagen per week heeft geholpen om er beter mee om te kunnen gaan. Mijn valkuil is dat ik bang ben om niets te doen.

Pensioentip van Dirk: Ga in het voorjaar met pensioen. Je hebt dan een heerlijk vakantiegevoel.

Pensioentip van Gerrit-Jan: Stel niet alles uit tot je pensionering. Veel mensen leggen als het ware een ‘hypotheek’ op hun pensioen. Door een verkeerde balans tussen werk en privé stellen ze dingen uit tot hun pensioen.

Tijdsbesteding na pensionering

Pensioentip van Trees: Zorg dat je een goed sociaal leven hebt, sportief leven. Ook steeds meer verantwoordelijk voor elkaar, dus reik elkaar de helpende hand

Pensioentip van Johan: Als je met pensioen gaat, ga niet stil in een stoel zitten maar doe iets

Pensioentip van Bets: Ook al ben je met pensioen. Doe de dingen die je met liefde doet, dat houdt je jong.

Pensioentip van Leen: Ik heb bewust tegen mezelf gezegd: blijf actief, want dan blijf je jong. Hobby’s kom ik niet eens aan toe, maar daar heb ik ook nog helemaal geen behoefte aan.

Pensioentip van Kees: Dat ik nog steeds werk vind ik heel belangrijk, het geeft een invulling aan mijn leven. Op mijn manier lever ik een bijdrage aan de maatschappij.

Pensioentip van Henk: Ik kan iedereen aanraden om vrijwilligerswerk te doen na zijn of haar pensionering.

Pensioentip van Jaap: Ga sporten, deel eten uit bij de Voedselbank, ga biljarten. Kortom, doe iets.

Pensioentip van Tjitske: Je eigen ding blijven doen, is heel belangrijk, juist als je met pensioen bent. Ga niet opeens alles samen doen en blijf onafhankelijk, dat kan ik iedereen aanraden. Die afwisseling van wel of niet samen thuis zijn, maakt het juist leuk.

Pensioentip van Ingrid: Ik denk dat het na mijn pensioen goed was om even afstand te nemen en na te denken over wat ik wilde. Je bent zo geneigd om terug te gaan in het oude patroon van hard werken.

De uitsmijter

De uitsmijter komt van Wouter: Laat zien dat je er bent en geniet van het leven!