Verrassende pensionado’s: het is nooit te laat om je passie te volgen!

Verrassende pensionado’s: het is nooit te laat om je passie te volgen!

Laatst kopte het tijdschrift De Ondernemer ‘Ondernemende senioren hebben de toekomst’. Duizenden 65+ers schrijven zich jaarlijks in bij de Kamer van Koophandel, zelfs een aantal negentigers. En ze zijn succesvol, vooral doordat ze doen wat ze écht leuk vinden. En daar plezier in hebben!

Laat je aanmoedigen door onderstaande levendige voorbeelden. Niet omdat ze iets ‘groots’ of ‘zwaars’ doen of iets doen waarbij jij denkt ‘maar dat kan ík toch helemaal niet’. Wel omdat ze doen waar ze van houden, plezier maken!

Oma’s aan de top

De Amsterdamse Ina (75) wordt ook wel ‘Super Granny’ genoemd. Ze deed deze maand (nov. ‘22) opnieuw mee aan het WK powerliften en tilde 130 kilo. Ze werd er wereldkampioen mee. In een interview met AT5 vertelt ze: “Waarom zou je jong moeten zijn om ambitie te hebben?”

Een scherpe vraag. Wat zijn jouw ambities? Want ambitie gaat niet met pensioen. Of jouw passie nu ligt op het gebied van vitaliteit, het leren van talen, reizen, ondernemerschap of anderszins… Waarom zou je het laten als je er gelukkig van wordt.

Klaar voor wat oma-power? AT5 plaatste deze video van Ina in actie.

Succesvolle rappers

Ontmoet het Britse hip-hop duo Bas en Pete; twee 70+ers. Ze maakten een carrièreswitch: ze werden succesvolle rappers en touren door Europa. Pete kwam in aanraking met de muziek door zijn kleindochter. Zij zette rap op in de autoradio; hij zette het dan weer uit. Zo ging het heen en weer, totdat hij de muziek ging waarderen. 

In een interview met de BBC vertelt Pete dat hij zijn vocabulair bijspijkert. “Ik praat met mijn kleinkinderen en hun vrienden en zij leren me de woorden van nu. Wij dachten bijvoorbeeld altijd dat we good waren, maar zij zeggen sick, ze zeggen fire, ze zeggen you’re cold, maar het betekent allemaal hetzelfde.”

Bas kan zich een leven zonder de muziek niet meer rooskleurig bekijken. “Dan zat ik in mijn leunstoel met mijn voeten op de schoorsteen te wachten tot ik doodging. We leven het leven nu echt voluit.”

Bekijk hier een een stoere video van Bas en Pete.

“De aarde gaat kapot”

In een interview met De Ondernemer worden twee pensionado’s, Rob en Louis, gevraagd naar hun gestarte onderneming in energiebesparende infraroodverwarming.  Dat het ze menens is blijkt ook. “We kregen vanwege onze leeftijd geen lening van de bank. Al ons pensioengeld zit erin.”

Waar komt die drive vandaan? Hun motivatie is diepgeworteld. Op de vraag waarom ze na hun pensioen deze zaak zijn begonnen, komt als antwoord: “De aarde gaat kapot. Daarom zijn we begonnen met het zoeken naar oplossingen. Mijn vrouw had gehoopt op een rustige oude dag, maar ik kan niet stilzitten.” 

Meer inspiratie

Wil je meer verhalen lezen van pensionado’s, kijk dan eens bij alle pensioenverhalen op Leef Je Pensioen.

Zelf ook een mooi pensioenverhaal om te delen? Neem contact op met de redactie.