Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland

Vogelbescherming Nederland draagt al sinds 1899 bij aan het behoud van de natuur en een leefbare wereld. Het is daarmee de oudste natuurbeschermingsorganisatie van Nederland. Vogelbescherming komt op voor de in het wild levende vogels en hun leefgebieden. Dit is hard nodig, want van de 10.000 vogelsoorten over de wereld wordt ongeveer een vijfde in haar voortbestaan bedreigd.

De organisatie
Vogelbescherming heeft ruim 150.000 leden, 60 medewerkers en meer dan 350 vrijwilligers. Vogelbescherming werkt samen met zo’n 400 regionale groepen die zich actief inzetten voor vogels en hun leefgebieden.

Vrijwilligerswerk bij Vogelbescherming Nederland
Vrijwilligers met een ‘groen’ hart spelen een belangrijke rol in het voortzetten van het beschermen van de vogels. Of je nu veel tijd hebt voor vrijwilligerswerk of af en toe een paar uurtjes maakt niet uit. Bij Vogelbescherming kun je voor veel soorten vrijwilligerswerk terecht. Zolang jij een echte vogelfan bent en je voor dit doel wilt inzetten zal er vast iets leuks te vinden zijn. Denk bijvoorbeeld aan werken als medewerker van het promotieteam, het meehelpen in de winkel, de functie van wetlandwacht, excursieleider of medewerker van Beleef de Lente en nog veel meer. Een overzicht van alle vrijwilligersfuncties vind je op de website van Vogelbescherming.

Hans en Ellen werken als vrijwilliger bij de Vogelbescherming

Het contact met de mensen vinden wij het leukste dat er is

Het contact met de mensen vinden wij het leukste dat er is