Pensioencursus: waar kun je voor kiezen?

Pensioencursus: waar kun je voor kiezen?

Met pensioen gaan betekent: verandering. Niet alleen voor jou, maar zeker ook voor je directe omgeving. Er start echt een nieuwe levensfase. Wil je uit je pensioen halen wat erin zit? Dan helpt een pensioencursus je op weg. Een pensioencursus wordt soms aangeboden door je werkgever (als onderdeel van de CAO), maar je kunt ook zelf de cursus boeken die bij je wensen past. We zetten de mogelijkheden op een rij.

Het nut van een pensioencursus

Waarom zou je een pensioencursus volgen als je met pensioen gaat? De cursus helpt je om je te bezinnen op je loopbaan en je voor te bereiden op een nieuwe toekomst. Een toekomst waarin je meer dan ooit de vrijheid hebt om uit te maken wat je wilt doen met je tijd, hoe en voor wie je je ervaring en kwaliteiten wilt inzetten en hoe je jezelf verder wilt ontwikkelen.

Waar bestaat een pensioencursus uit?

Een pensioencursus bestaat over het algemeen uit diverse onderdelen. Varierend van een terugblik op je leven en loopbaan tot nu toe tot het omgaan met alle veranderingen, gezond blijven (geestelijk en lichamelijk) en het zin geven aan leven zonder werk.

Er zijn verschillende soorten pensioencursussen. Kies wat bij je past.

In de cursus leer je hoe je kunt omgaan met tijd en energie. Er wordt in de cursussen ook informatie gegeven over organisaties voor gepensioneerden en ouderen. De cursus helpt je op een goede manier je werkende leven af te sluiten en doelen te stellen voor het leven na het werk. Zo houd je het heft in eigen handen, ook na je pensioen.

De meeste bekende vorm van de pensioencursus is een meerdaagse cursus op locatie. Maar voor wie dit te tijd rovend vind en zich liever in eigen tijd en bovendien tegen een kleinere investering voorbereid is er nu ook de online pensioencursus.

We zetten de verschillende soorten pensioencursussen voor je op een rij.

Pensioencursus: nu ook online

De online pensioencursus is nieuw in Nederland. Bomvol informatie, inspiratie en tips om goed voorbereid het pensioen tegemoet te gaan.

In 6 thema’s neemt oud-presentator Jan de Hoop je mee in de veranderingen tijdens de pensioentijd. De cursus is opgesteld door ervaren pensioentrainers.

Jan de Hoop -de sympathieke oud-presentator van RTL) helpt je snel alle mogelijkheden van de pensioencursus te ontdekken. Je bestelt de online pensioencursus voor €49,95.

online pensioencursus

Pensioencursus in 1 dag

Vind jij het prettig om een pensioencursus samen met anderen te volgen, maar vind je een heel weekend te lang? Dan bieden we ook de optie om de Leef Je Pensioen eendaagse te volgen. Onder leiding van een ervaren pensioentrainer dompel je jezelf een dag onder in alle thema’s die te maken hebben met stoppen met werken en pensionering. Je volgt deze eendaagse al voor € 349,- en krijgt daar de online cursus bij.

eendaagse pensioencursus

Meer informatie over de eendaagse pensioencursus.

Pensioen In Zicht

Onder de naam “Pensioen in Zicht” bieden verschillende aanbieders pensioencursussen aan. De cursus wordt op verschillende – vaak mooie – locaties aangeboden. De inhoud van van het programma varieert, maar meestal komen onderwerpen zoals financiële planning, gezondheid en pensioenkeuzes aan de orde.

Omdat er verschillende aanbieders zijn, loont het om te vergelijken. De website mijnpensioencursus.nl biedt een handige keuzehulp.

Pensioen in zicht aanbod

Wanneer volg je een pensioencursus?

De meeste (bijna) gepensioneerden volgen een pensioencursus in de periode van 6 maanden voor tot 6 maanden na het met pensioen gaan. Soms wordt de mogelijkheid geboden om deze cursus samen met je partner te volgen. Of het volgen van een pensioencursus bij je past en of je dit nodig hebt kun je natuurlijk zelf het beste beoordelen.

Wil jij de mogelijkheden voor het volgen van een pensioencursus op een rij zien? Neem dan een kijkje op jepensioeninzicht.nl of doe de keuzehulp.


Voor wie is de pensioencursus bedoeld?

De cursus kun je volgen wanneer je wilt. Of je nu een jaar voor je pensioen staat óf al een tijdje gepensioneerd bent: de pensioencursus is nuttig voor iedereen.

Hoe lang duurt een cursus?

Er zijn verschillende soorten cursussen. De tradionele Pensioen In Zicht training duurt 2 dagen. Er is echter ook een eendaagse variant. Liever langer op stap? Dan zijn er de meerdaagse cursussen gecombineerd met een reis naar het buitenland.

Is de pensioencursus online of op locatie?

Het is net wat je wilt. Er is een fraaie online cursus met Jan de Hoop. Deze kun je volgen waar en wanneer je wilt. Ga je er liever op uit? Dan kun je bij verschillende aanbieders een keuze maken. Cursussen worden door het hele land gegeven.