Wat jullie doen tijdens je pensioen

Wat jullie doen tijdens je pensioen

Wij vroegen onlangs wat jullie nu vooral doen tijdens je pensioen. We kregen weer vele mooie reacties die we op een rij hebben gezet. Genieten staat iig voorop!

Wat jullie doen tijdens je pensioen

Met pensioen gaan betekent in eerste instantie zeeën van vrije tijd in tegenstelling tot je werkzame leven. Waar de een er al jaren naar uitkijkt, ziet de ander er wel een beetje tegenop. Wat is er nu mooier dan deze tijd helemaal naar eigen smaak en wens indelen? Wij van Leefjepensioen vroegen ons af hoe de pensionado zijn pensioen invult. We stelden deze vraag daarom op Facebook en bundelen de reacties die ons blij maakten.

Alles mag

Neem bijvoorbeeld Elly. Zij doet sinds haar pensioen lekker waar ze op dat moment zin in heeft. Zo geeft ze als voorbeeld dat ze mag wandelen of fietsen wanneer ze dat wil, niets is verplicht. ”Moest voorheen alles in een weekend gepropt worden, nu druppelt mijn agenda door de week soms vol”, vertelt Elly. Grietje geniet ontzettend van haar vrijheid en met name dat haar wekker niet meer afloopt en heerlijk uit kan slapen. Ook Rikie, Renee, Ina en Anneke genieten van de vrijheid: ‘Gewoon leuke dingen doen, daar geniet ik van. Niks moet alles mag.”
Toch kan het gevoel dat ‘alles kan’ ook een keerzijde hebben. Ank Houps moet nog steeds wel een beetje wennen, vooral aan het onthaasten. Het idee dat ze tijd tekort komt bekruipt haar soms. Ze kijkt uit naar het mooie weer omdat ze verwacht dat haar gevoel daarin dan misschien wel wat anders wordt.

Vrijwilligerswerk en reizen

Ook Geraldine is absoluut niet van plan om stil te gaan zitten nu ze met pensioen is. Ze houdt zich bezig met vrijwilligerswerk en ziet tijdens een reis graag wat van de wereld. En Liesbeth geniet al vier jaar van wat ze zelf haar ‘nieuwe leven’ noemt. ”Ik geniet van mijn tuin en van mijn andere land ‘Zweden”, laat ze weten. Lenie heeft het zelfs drukker dan voorheen en houdt zich lekker bezig met haar kleinkinderen en vrijwilligerswerk. ”Ik begeleid mensen met een beperking thuis en op vakantie. Dat is super leuk om te doen”, zegt ze enthousiast. Ook Janny doet vrijwilligerswerk en besteed veel tijd in de tuin. En naast fietsen en wandelen besteedt ze toch het meeste tijd aan het reizen met de camper. Dat is voor haar puur genieten.

Gezond en actief

Charles besloot op de gezonde tour te gaan tijdens zijn pensioen. Hij houdt zich vooral bezig met sporten en het huishouden. Jacoba is ook actief en gaat graag kamperen, fietsen of wandelen. ”Ik ben graag buiten in de natuur en dankbaar dat dit in vrijheid kan”.

De meeste pensionado is dus absoluut niet van plan om achter de geraniums te zitten en geniet met volle teugen. Behalve meneer Cornelissen, zie zegt dat hij wel het liefst achter de geraniums zit te turen. Lenie geeft hem daarop een goede tip: ‘Kijk eens om je heen, genoeg leuke dingen te doen :-)’

Wij bedanken jullie voor de enthousiaste reacties.