Over Leef Je Pensioen

Leef je pensioen is een maatschappelijk initiatief van Achmea Pensioenservices. Op leefjepensioen.nl vind je inspiratie voor een nieuwe levensfase.

Mensen die (bijna) met pensioen gaan of zijn, kunnen op Leef je Pensioen inspiratie opdoen om een mooie invulling te geven aan hun nieuwe levensfase. Voor veel mensen is het daarbij belangrijk om persoonlijke wensen in vervulling te laten gaan, maar ook om betrokken te blijven bij de samenleving en kennis te blijven delen.

Om inspiratie te kunnen bieden en om mensen te motiveren worden bijzondere verhalen van mensen in een kort (film of foto) interview getoond op het platform. Naast het bieden van inspiratie wordt de bezoeker van Leef je Pensioen de mogelijkheid geboden om over te gaan tot actie. Hiervoor is een marktplaats ingericht waar personen of organisaties een oproep kunnen plaatsen om in contact te komen met elkaar. Gezien de doelstelling om de warme kant van pensioen te belichten, is het platform nadrukkelijk geen zakelijk portaal waarop praktische zaken, tips, regels of wetgeving te vinden is.