Column: het mooiste kerstcadeau

Column: het mooiste kerstcadeau

Enkele dagen terug kregen we eindelijk de definitieve uitslag, mijn partner heeft geen kanker. Hij lag in het ziekenhuis vanwege longproblemen dus onze zorgen waren dubbel. Dit nieuws maakt onze wereld een stukje lichter.

Al denk ik nog steeds, had het niet anders gekund? Wat subtieler want je ziet maar weer. Wekenlang leefden we onder hoogspanning, omdat het eerste bericht van de longarts dramatisch was. Dat heeft aan zijn huidige probleem vast geen goed gedaan. Natuurlijk zijn we opgelucht en krijgen letterlijk meer lucht maar toch…….

Blijkbaar werkt het zo tegenwoordig, de arts moet eerlijk zijn maar is empathie voor de patiënt niet net zo belangrijk?

Op naar de orde van de dag en dat is zorgen dat elke dag leuk is en waar beginnen we mee? Met het optuigen van een kerstboompje met hier en daar een kaarsje en wat vrolijke planten, dat brengt sfeer en vrolijkheid.

Alle kerstdagen zijn gepland. Ik vind het niet meer mijn taak om volledige kerstdiners te verzinnen, dat heb ik jarenlang gedaan. Het kan op een andere manier ook erg gezellig zijn, zoals een persoon die alleen is  uitnodigen op 1ste Kerstdag die er erg blij van wordt. Wij ook, want het is met drieën ook gezellig. Het glaasje wijn smaakt er niet minder om.

Onze kinderen zien we allemaal met de kerstdagen en dat is een zegen. Kerstavond ga ik mijn kinderen verwennen, tenminste, een groot deel er van. 2de kerstdag worden wij verwend. Daarbij, als je ouder wordt is het een heel gedoe om het allemaal geregeld te krijgen, want de familie wordt steeds groter.

Vooral als je ieder een gezin hebt met daarbij de staag groeiende aanhang. Waarom zouden we het elkaar niet gemakkelijk maken en voorkomen dat er keuzes gemaakt móéten worden.

De vakantie die we gepland hadden staat even in de wacht. Al zijn de ideeën er wel. Daarnaast maak ik elke dag mijn wandeling en ben met van alles bezig.

Zoals op zoek gaan naar een wandelclub hier op mijn winteradres, een knus appartement in een héél leuk dorp. Het lijkt me goed om wat contacten op te bouwen.

Lopen doe ik elke dag maar de routes hier heb ik wel gehad. Het is minder bosrijk, dus een wandeling één keer per week met meerderen brengt me misschien op plekjes die ik nog niet ontdekt heb. Al met al blijf ik in beweging, zorg goed voor mijn partner maar ook voor mezelf.

WIJ WENSEN IEDEREEN FIJNE FEESTDAGEN EN EEN VREDIG 2023 TOE.

Marian