Column: ‘Je bent zo jong als jij je voelt’

Column: ‘Je bent zo jong als jij je voelt’

Alleke ontvangt in haar B&B gasten van alle leeftijden. Maar leeftijd zegt niet over de voorspelbaarheid. Hoe ouder hoe gekker?

‘Je bent zo jong als jij je voelt’

Al jarenlang run ik met veel plezier mijn Bed&Breakfast en mijn gasten zijn van allerlei pluimage. Een B&B is niet leeftijdgebonden dus komen er mensen van alle leeftijden. Ook het doel van de overnachting(en) is onvoorspelbaar en veelzijdig.

Fietsen op het fietsenrek

Er komen feestgangers en fietsers, maar ook zakenlui en mensen die de omgeving willen verkennen, er is genoeg te beleven en veel cultuur, ook in de nabije omgeving. Er is een gezellige stad in de buurt, musea, kasteel, theater, mooie fiets- wandelroutes en zo kan ik nog wel even door gaan. Ook zijn er mensen die op familiebezoek komen en wel om allerlei redenen, dat kan een feestelijke gebeurtenis zijn maar soms ook om een treurige reden. Doorgaans zijn mijn doordeweekse gasten vaak al wat ouder want eindelijk is er volop tijd om de mooie dagen op een leuke manier in te vullen en bij een B&B is een spontane boeking vaak geen probleem. De fietsen op het fietsenrek en hoppa, alle tijd om een nog onbekende omgeving te leren kennen.

Reden van boeking onbekend

Enige tijd geleden checkte een dame in met haar al wat oudere moeder en de reden van hun boeking was mij niet verteld. Natuurlijk vind ik het erg fijn om die reden te weten maar soms vergeet ik het te vragen en ach, niemand is verplicht om het te vertellen. Ze checkten wat later in en vroegen of het goed was als ze wat laat in de ochtend hun ontbijt zouden gebruiken want het zou best kunnen zijn dat ze diep in de nacht terug zouden komen. Soms heb ik een verplichting maar als het mogelijk is pas ik me aan mijn gasten aan, deze keer was het geen probleem.

De foute party

Ik sprak die dag mijn zoon die me vertelde dat hij naar de foute party in de Brabant hallen in De Bosch ging en ik vroeg hem, wat is dat nou weer?? Nou mam, dat is muziek uit de jaren 60/70, lekker fout maar erg gezellig. Ik wenste hem veel plezier.

Mijn gasten zaten lekker laat aan het ontbijt en toen ze vertrokken vroeg ik hen of het gezellig was geweest. Heerlijk was het zei de moeder, we hebben heerlijk geslapen, het is zeker voor herhaling vatbaar hé meid, en ze keek haar dochter stralend aan. Volgend jaar komen we hier terug en dan nemen we ook mijn kleinzoon mee. Er waren duizenden mensen in alle leeftijden op de party en dat maakt het erg bijzonder. Waar was u dan toch heen vroeg ik onnozel, al was er wel al een lichtje gaan branden. We waren bij de foute party in Den Bosch, echt een aanrader hoor, voor jong en oud. Wat geweldig dat het kan antwoordde ik, dat houden we er in vindt u niet? Je ben zo jong als jij je voelt.

U hebt vast mijn zoon wel gezien zei ik lachend, die liep er namelijk ook. Vast en zeker daar in die mensenmassa antwoordden de twee vrolijk, stapten in vertrokken weer naar huis. Met hun hoofden nog vol met muziek uit de goeie ouwe tijd. Muziek van alle tijden

Wie is Alleke?

Ik ben Marian, 61 jaar en woonachtig in een klein dorpje in Brabant nabij Den Bosch. Al ruim 8 jaar run ik met veel plezier mijn Bed&Breakfast genaamd Allekes-Inn en nare ervaringen komen maar zelden voor. Inmiddels heb ik mijn eerste boekje met 24 columns over mijn positieve en leuke belevenissen gemaakt, want met een B&B haal je de wereld in je huis. Mijn gasten zorgen voor veel inspiratie dus stof tot schrijven blijft er genoeg. Ik eindig mijn columns met Alleke, de reden is omdat het een koosnaampje is van een persoon waar ik veel van hield. Die naam koester ik en het geeft me een warm gevoel, dat is altijd positief.

Naast schrijven reis ik graag samen met mijn partner en schrijf ik ook daar over. In mijn atelier staat de ezel klaar en zijn er bij tijd en wijle workshops. Ook maak ik graag beelden van klei. Al met al begrijpen jullie wel dat het mij aan creativiteit niet ontbreekt. Ik hoop dat jullie plezier beleven aan mijn ervaringen die ik graag met jullie deel.