De Paaspop traditie

De Paaspop traditie

Paaspop is een vaste prik in de agenda van Alleke's Bed en Breakfast. Elk jaar verwelkomt ze meer vaste gasten.

De Paaspop traditie

Wat vliegt de tijd want het is alweer Pasen, en daarbij hoort Paaspop. De tenten zijn bijna vanaf hier te zien want ze worden alsmaar groter. Het mooiste van allesl is dat ik de gasten kan ontvangen die al jarenlang present zijn. Zodra Paaspop op zijn einde loopt reserveren ze alweer voor het volgende jaar en steeds is het weerzien een feestje. Eerst is er de knuffel en opnieuw werd ik verwend op een prachtig bloemstuk voor op de buitentafel. Mijn verzorging wordt dus gewaardeerd. De tafels zijn gedekt en een leuk resultaat van een Popfestijn is dat ze lekker laat willen ontbijten. Vanaf half elf zijn de broodjes warm, staat de koffie klaar en zijn de eitjes gekookt, alle tijd om het voor te bereiden. Het zijn de komende dagen namelijk 45 ontbijtjes.

Er zijn ook wat nieuwe gasten en het is altijd afwachten hoe het gaat lopen al heb ik er alle vertrouwen in. Vanmiddag om 13:00 uur zouden er mensen komen maar die belden netjes op om te vertellen dat ze pas rond 16:00 uur hier zouden zijn. Voor mij is dat een teken dat het wel goed zit. Deze mensen belden me vorige week op of ik nog een kamer had en ik kon ze gelukkig maken. De beste kamer was geannuleerd dus die konden ze reserveren.

Morgen komen er ook nog mensen die ik nog nooit heb ontvangen maar we zien het wel, we gaan van het beste uit. Jaren geleden liep het helemaal fout, er was een gast die zo gastvrij was dat hij Jan en alleman hier mee naar toe sleepte. Er lagen, bleek in de ochtend mensen op de banken beneden en boven op de kamers waren er ook aangeschoven en dat is natuurlijk niet de bedoeling. Gelukkig heb ik iemand naast me die een oogje in het zeil houdt.

Het is verder alleen maar gezellig met al die vrolijkheid om ons heen en ik merk dat ze volop genieten van onze Brabantse gastvrijheid. En warempel, mijn maatje begint het te begrijpen. Het is helemaal niet zo moeilijk, je hoeft alleen jezelf te zijn. Laat de mensen hun gang gaan en doen ze het een beetje anders dan je verwacht, oké, over drie dagen vertrekt iedereen weer en kunnen we beginnen aan de schoonmaak. Al valt ook dat vaak mee. Als mensen in een frisse opgeruimde omgeving worden ontvangen hebben ze daar respect voor en willen ze dat graag zo houden. Het gaat regelmatig zover dat zelfs de vaat in de vaatwasser wordt gezet.

De laatste tijd word ik steeds vaker in de bloemen gezet, want de anjers van mijn Engelse gasten staan nog steeds te pronken in de kamer. Ze staan nu al bijna drie weken. De gasten waren verrast hoe gastvrij en hulpvaardig wij Nederlanders zijn, overal waar ze waren ervoeren ze dat. Hun doel was het bezoeken van het monument van de Engelse soldaten in Vught. De opa van de gast is daar gesneuveld toen haar vader 3 jaar was. Ze wilde er een bloemetje brengen. Ook op die plek daar was veel begrip en medeleven.

Een opsteker voor ons allemaal mensen, laten we die gastvrijheid in ere houden in ons mooie landje.

Alleke

Over Alleke