Column: overwinteren?

Column: overwinteren?

De betovering van het woord overwinteren heeft voor ons zijn magie verloren. We gaan kijken hoe wij het reizen voor ons leuker kunnen maken. We hebben van alles gedaan en gezien, maar toch was er bij ons onrust en verveling en dat is niet de bedoeling.

Onze nieuwe stek A’lbir is een prachtig stadje, een echte aanrader voor mensen die houden van Nederland in Spanje. Zoals “het kroketje op de hoek” de Hollandse kroeg en uitbundige mensen die elke dag hun vakantie vieren op het terras en nadrukkelijk opmerken: “Hier kun je overal voor weinig geld je buik vol eten”.

Voor ons is dat niet het toppunt van plezier, maar wat dan wel? Een voordeel was wel dat er een Nederlandse arts en tandarts waren, want warempel, die hadden we nodig. De tegenstelling met ons vorige adres was enorm. In El Rompido was het te rustig en in Al`bir te toeristisch, wat willen we nou eigenlijk!?

We gaan nog een keer op pad met mijn neef. Hij neemt ons mee naar een prachtig natuurgebied genaamd; Les Fonts d’Algar. Je wandelt over avontuurlijke paden, dwars door de mooiste natuur. Met boomwortels in de mooiste vormen tussen prachtige watervallen door. Het is een lust voor het oog hier rond te dwalen.

Traditie is dat er op deze plek romantische foto`s worden gemaakt, ook in de winter als het best koud is. De jeugd ging toen wij er waren uit de kleren en doken in het koude water. Dat had ik zeker ook gedaan als ik jonger was en er zo`n unieke kans op mijn pad kwam. Want hier kom je waarschijnlijk nooit meer!

Maar het is belangrijk dat ik besef dat mijn leeftijd een rol gaat spelen qua soepelheid. En dat ik het klauteren aan de jongeren moet overlaten. Wel jammer, maar genieten kun je toch wel en foto`s maken ook. We sloten de dag af in zo’n restaurant waar je voor weinig geld je buik rond eet. Het smaakte prima, alleen zijn wij niet zulke grote eters.

Op een dag besluiten we naar Benidorm te rijden, maar raakten we ondanks de navigatie de weg kwijt. We rijden dwars door een onooglijk centrum vol kitsch en  belanden via een smal weggetje bijna in de zee. Het was even spannend, want schuin omhoog achteruit terug was geen optie. Uiteindelijk kwam het goed, al was onze interesse in Benidorm ver te zoeken.

Samen hebben we nog leuke uitstapjes gemaakt, zoals naar het fleurige stadje Villajoyosa met zijn prachtige boulevard en de op elkaar gestapelde kleurrijke huizen. Zelfs de was die buiten hing was leek gesorteerd op bijpassende kleuren.

We zijn ook 6 kilomter in natuurgebied FARO PUNTA DEL ALBIR de berg opgeklommen naar de vuurtoren. Hier genoeten we van de mooiste uitzichten, want Al`bir is werkelijk prachtig. Toch hadden we het na 2 weken gezien en besloten we verder te gaan. We gingen op weg naar Frankrijk in de buurt van Agde, daar wilden we een paar weken blijven. Maar nee, ik ben werkelijk een ramptoerist, want in het eerste hotel werd ik erg ziek. Zo ziek, dat mijn maatje zei; ‘instappen en weg wezen’!

Nu gaan we samen bedenken wat voor ons een ideale vakantie is, want we waren allebei weer blij om thuis te zijn. Maar wat willen we dan wel? We hebben ontdekt dat wij het heerlijk vinden om te reizen, op pad te zijn, dus het komt wel goed.

Tenminste…..Laten we dit luxe probleem maar even in de wacht zetten en kijken hoe alles zich ontwikkelt in de wereld. Dat heeft nu al onze aandacht nodig, momenteel Oekraïne.

Marian