Column: weer zomertijd

Column: weer zomertijd

Het is een heerlijk vooruitzicht om uit te kijken naar mooie zonnige dagen en lange zomeravonden. Laten we hopen dat we kunnen gaan genieten. Momenteel doet april wat ie wil. Je kunt soms je stoel buiten zetten om de eerste warme zonnestralen te vangen, maar blijf je de volgende dag weer binnen omdat het weer regent in overvloed.

Een goed gespreksonderwerp in een gezelschap is het verzetten van de klok. Dit gebeurt in maart en blijft voor veel mensen en dieren erg wennen, voor deze persoon idem dito. Er zijn uiteraard voor- en tegenstanders.

Met een kaarsje hier en daar is het net zo gezellig

Want de één vindt het gezelliger om heerlijke lange avonden te hebben in een lichte omgeving. En de ander vindt het in het donker zeker zo leuk, want met een kaarsje hier en daar is het net zo gezellig en daarbij romantisch. Ikzelf ben er voor om de natuur zijn gang te laten gaan je over te geven aan wat is, en het ook zo te laten.

De Brit William Willet bracht het in 1907 ter sprake maar in de eerste wereldoorlog pasten de Duitsers het toe om kolen te besparen. Pas in 1977 sloot Nederland zich aan bij de buurlanden en werd het een afspraak van de Europese unie.

Sinds 1981 schakelen we in maart over naar zomertijd en in oktober weer terug naar wintertijd, wat een gedoe. Wij mensen hebben het weer keurig geregeld. Zo hoorde ik ook dat het niet lang meer duurt dat de mens bepaalt waar de buien vallen. Dat zou toch echt te gek worden mensen. Waar eindigt dit?

Nog even en de boel fleurt weer op en krijgen we allerlei bloemetjes cadeau

Wij gaan genieten, een heel seizoen lang ook als het wat minder weer is. Het is altijd beter dan die lange koude winter al vind ik ook dat zijn charme hebben, lekker warm in je berenhol. Nog even en de boel fleurt weer op krijgen we allerlei bloemetjes cadeau, vogelengezang zwelt weer aan en de bomen komen weer tot leven.

Het campingleven start ook weer op en de mensen begroeten elkaar na lange tijd afwezigheid. Er is zelfs een openingsfeest georganiseerd en dat bleek een groot succes evenals de druk bezochte brunch. En zo staat ons nog veel meer te wachten.

De groene vingers verdwijnen her en der in de aarde

Iedereen krijgt de lentekriebels en de groene vingers verdwijnen her en der in de aarde. Je loopt langs een fleurig gedecoreerde etalage in je dorp of stad, ziet de vrolijke lentekleuren en denkt, ach, wat is er leuker dan wat voor jezelf aan te schaffen voor op het openingsfeest?

Op de camping heb je weinig kleding nodig maar toch, je wordt er heel vrolijk van, van die vrolijk gebloemde blouse en je fleurt er de omgeving mee op.

Fijn voorjaar.