Column: drukke tijden

Column: drukke tijden

De zomervakantie is een drukke tijd voor Francine. Haar B&B in Portugal is volgeboekt met jonge gezinnen en dat betekent volop gezelligheid.

Column: drukke tijden in de B&B

Het zijn drukke tijden in de zomervakantie en tegelijkertijd ook weer niet. Natuurlijk hebben we veel gasten als alle vier de accommodaties bezet zijn, wat inhoudt dat er veel poetswerk is, dat we de tuin moeten bijhouden en het zwembad(je) en laten we de was niet vergeten. Maar aan de andere kant zijn de grote verbouwingen nu klaar en uiteraard hebben we hard gewerkt om de deadline te halen. (Waarom heet dat eigenlijk deadline?)

Onder de mensen

Omdat we ervoor gekozen hebben om op hetzelfde terrein te wonen als de accommodaties zijn, is er veel contact met de gasten en dat maakt het juist leuk (vinden wij). Het geeft je de mogelijkheid om wat te vertellen over het land en de Portugese mensen, maar ook om naar de belevenissen te vragen van de vaak jonge gezinnen, die met name in de zomervakantie komen.

Je krijgt weer de kans om met jongere mensen om te gaan, want heel veel jongeren van Nederlandse afkomst wonen niet hier in de buurt. Dus zijn we bezig met workshops ‘Portugees gebak maken’ te organiseren, gaat Loek mee naar de rijschool, want hij moet voor de vertaling zorgen en koken we af en toe gezamenlijk.

Vanavond is het pannenkoekavond. Iedereen brengt wat ingrediënten mee en je mag je eigen pannenkoek bakken. Met spek, appel, rozijnen, poedersuiker (door een van de gasten meegebracht uit Nederland) en zo verzinnen we elke keer weer nieuwe originele dingen om te ondernemen met de gasten.

Op de goede weg

Als gasten vragen om weer iets gezamenlijks te doen, weet je dat je op de goede weg zit. En nogmaals wij vinden het erg leuk. Nog een paar weken en dan gaan we weer naar het naseizoen. Dat houdt in dat er andere activiteiten zijn, zoals het bezoeken van een Fado-avond, wijnproeverij en ‘weekjes anders’. Ook goed, maar inderdaad anders.

Over Francine

2