Hobby & klussen

HOVO Brabant Seniorenacademie

HOVO Brabant Seniorenacademie

Onze partner HOVO Brabant staat al 25 jaar voor het aanbieden van academische cursussen op hoger onderwijs niveau aan senioren vanaf 50 jaar.

Actieve levensinvulling
Van kunstgeschiedenis tot filosofie, van natuurwetenschappen tot psychologie en van geschiedenis tot religiewetenschap: voor hoogwaardig algemeen vormend hoger onderwijs en een intellectuele uitdaging kunt u terecht bij HOVO Brabant. Het onderwijs wordt verzorgd door deskundige en ervaren docenten, die met gemiddeld een 8,5 uitstekend worden beoordeeld door eerdere senior studenten. U ontmoet leergierige medestudenten met een gedeelde interesse. Voor veel senioren is HOVO een vast onderdeel geworden van hun actieve levensinvulling na het pensioen.

Een leven lang leren
HOVO Brabant staat voor “een leven lang leren…”. Blijven leren en studeren is belangrijk voor iedereen zonder onderscheid van leeftijd. Studeren en kennis en inzicht vergaren hebben in de universitaire academie en hogescholen een intrinsieke waarde die niet alleen in economisch nut valt te vertalen. Senioren studeren vanuit hun rijke opgebouwde kennis en levenservaring wat kansen biedt voor een hoogwaardig levenslang leren. Bovendien houdt u daarmee uw hersenen actief wat aantoonbaar bijdraagt aan de gezondheid.

Breed aanbod
HOVO Brabant biedt u die gelegenheid met cursussen binnen het hoger onderwijs en op academisch niveau. Dat kan dankzij een duurzame samenwerking met Avans Hogeschool, Fontys Hogescholen, Tilburg University en de Technische Universiteit Eindhoven. Dit zijn de vier grote instellingen voor hoger onderwijs in Brabant. Hierdoor is HOVO Brabant in staat een breed scala aan kort- en langlopende cursussen aan te bieden in Breda, ‘s-Hertogenbosch, Eindhoven en Tilburg. Meer informatie leest u op onze website.

Bekijk de ervaring van Peter

Een klas van gemiddeld 68 jaar, is dat niet geweldig

Een klas van gemiddeld 68 jaar, is dat niet geweldig