“Ik mis de stress als kiespijn”

“Ik mis de stress als kiespijn”

“Als kiespijn” reageert Wim onder onze vraag op Facebook wie zijn werkende leven nog wel eens mist. Al duidt hij er vooral mee aan dat hij met name het werk en bijkomende stress als kiespijn mist. Hoe ervaren andere pensionado’s dit? Wij zetten de reacties onder ons Facebookbericht een rij.

‘Voor geen meter’

Liesbeth geeft aan dat ze het ‘allerleukste baantje van de wereld’ had. Ondanks dat haar baan alles in zich had waar ze voldoening uit haalde heeft ze haar werk nog geen dag gemist. Volgens haar heeft het erg meegeholpen dat ze het laatste jaar al wat gas terug kon nemen en daarnaast een prachtig afscheid van haar werk heeft gehad. Ondanks enkele lichamelijke ongemakken is ze drukker dan ooit! Ook Geraldine  geeft aan haar werk niet te missen: ‘voor geen meter’. In tegenstelling tot Liesbeth waren haar laatste jaren niet zo fijn door o.a. gebrek aan waardering. Ze belandde in een burn-out en is eerder gestopt met werken met 63,5 jaar.

Collega’s

Annemarie is sinds een jaar met pensioen.Ze heeft altijd met plezier gewerkt en ondanks dat ze altijd om 4.45 op moest staan deed ze dit nooit met tegenzin. Alleen haar collega’s mist ze nog wel eens, maar niet het werk. Ook Peter geeft aan de sociale contacten te missen. Die vond hij tot voor kort in het golfen, hij hoopt dat het snel weer mag! (Corona red.). Bij Henny overheerst hetzelfde gevoel, ze heeft altijd met plezier gewerkt, maar mist alleen haar collega’s en het werken in een team. De laatste jaren waren moeizamer door veranderingen en werkdruk, dat maakt dat ze haar werk niet echt mist.

‘Ik mis het nog steeds’

Gerard geeft aan het werken met de bijkomende verantwoordelijkheden wel eens te missen. Hoewel hij het werken na zijn burn-out heeft afgebouwd. Inmiddels is hij 4 jaar met pensioen en doet de dingen die hij leuk vindt . Tine heeft tot haar 73e gewerkt in de zorg en mist het nog steeds. Ook Joke geeft aan het werk wel eens te missen, maar geeft aan dat de jeugd nu aan de slag moet. Ook Marijke mist het werk nog wel eens, zelfs na 10 jaar. Vooral in deze tijd (Corona red.)

Genieten van pensioen

Nu ze met pensioen is, is Roma drukker dan ooit. Het grote verschil met toen ze werkte is dat ze nu  alleen dingen doet die ze leuk vindt, zoals 2 ochtenden in de week vrijwilligerswerk. Toos zegt dat ze heel gelukkig was met haar werk als kleuterleidster, maar dat ze als gepensioneerde ook heel gelukkig is.

Hoe ervaar jij je pensioentijd? Reageer op Facebook of neem contact op met de redactie.