Met pensioen en tijd over? Bekijk deze leuke websites eens

Met pensioen en tijd over? Bekijk deze leuke websites eens

Op zoek naar interessante artikelen of een beetje nostalgie? De redactie van Leef Je Pensioen zette een aantal leuke en interessante websites voor je op een rij.

Ontspanning

Veel mensen zijn na hun pensionering druk met dingen als vrijwilligerswerk, klusjes rondom het huis en het oppassen op kleinkinderen. Toch blijft het belangrijk om te ontspannen zo tussen het actieve leven door. Dit kan bijvoorbeeld door een boek of de krant te lezen, maar wie het leuk vindt om meer korte artikelen te lezen die niet per se over de actualiteit gaan, kan ook online gaan lezen. Er zijn veel websites waarop interessante artikelen te vinden zijn voor mensen die bijna of al met pensioen zijn. Bovendien is het leuke van een website dat deze veel interactiever is. Zo kun je bijvoorbeeld ook filmbeelden bekijken of muziek beluisteren.

We schreven eerder al een artikel over digitaal vaardig zijn. Daarin bespraken we een onderzoek waaruit blijkt dat vijfenzestigplussers die digitaal vaardig zijn, zich een stuk onafhankelijker voelen. Dus pak je smartphone of tablet of kruip achter de laptop en bezoek die websites! De redactie van Leef Je Pensioen heeft de leukste websites alvast voor je op een rij gezet:

De keuze is reuze

Een leuke website om lekker bij weg te lezen is www.50pluswereld.nl. De website staat bomvol korte artikeltjes over een breed scala aan onderwerpen. Van ‘Lichaam&Geest’ tot ‘Filosofie’ tot ‘Werken&Leren’. Doordat de artikelen overzichtelijk zijn geordend in verschillende categorieën, kun je gemakkelijk de stukken vinden die bij jouw interesses passen. Omdat de artikelen op de website niet erg lang zijn, kun je ook gemakkelijk wat tussendoor lezen wanneer je niet zoveel tijd hebt.

Een vergelijkbare website is www.senioren.nl. Ook deze website is overzichtelijk ingedeeld en heeft verschillende categorieën waaronder artikelen zijn te vinden. Zo is er onder andere de categorie ‘Financieel’ en de categorie ‘Familie’. Bij de categorie ‘Reizen’ vind je op www.senioren.nl meer artikelen over verre reizen dan op www.50pluswereld.nl. De artikelen zijn verdeeld onder verschillende landen, zoals Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika.

Een beetje nostalgie

Met wie heb je vroeger in dienst gezeten? En naast wie zat je ook alweer op de middelbare school? Met behulp van de website www.schoolbank.nl kun je oude klasgenoten of studievrienden terugvinden. Je kunt je gratis aanmelden om gebruik te maken van de website en bijvoorbeeld oude schoolfoto’s bekijken. Als je een betaald abonnement neemt (voor zestien euro per jaar), kun je ook onbeperkt contact opnemen met andere mensen die zich hebben aangemeld op www.schoolbank.nl. Wanneer je dan dus een oude vriend of vriendin hebt gevonden, kun je diegene via de website benaderen.

Wie terug wilt gaan in de tijd met behulp van muziek, kan naar www.thenostalgiamachine.com gaan. Op die website kun je een jaartal invoeren, bijvoorbeeld je geboortejaar of het jaar waarop je het huis uit ging. Vervolgens geeft de website je een serie liedjes met eventueel bijbehorende beelden uit dat jaar. Leuk om alle oude hits nog eens terug te horen.

De TV-zender ONS (voorheen NostalgieNet) heeft ook een leuke website waarmee je kunt teruggaan in de tijd. Je kunt verschillende programma’s van vroeger terugkijken via www.kijkbijons.nl.

Tijd voor actie

Wie zin heeft om na het lezen van deze websites wat actiefs te gaan doen, kan naar www.nederlandfietsland.nl gaan. De naam van de website zegt het al: hier wordt geschreven over fietsen. Je kunt er informatie vinden over fietsroutes voor een dagje weg, maar ook voor meerdaagse fietsroutes of fietsvakanties kun je inspiratie opdoen. Verder kun je horecaondernemingen vinden die fietsers verwelkomen. Bij zo’n horecaonderneming kun je je fietsaccu gratis opladen, je bidon gratis vullen en is er een bandenplakset en een fietspomp aanwezig. Het is handig om al deze informatie online op te zoeken en goed voorbereid te zijn, om vervolgens met je haren door de wind op je fiets te zitten.

Is het buiten te koud maar wil je wat anders doen nadat je een tijdje achter het scherm hebt gezeten? Dan biedt www.receptenvanoma.com misschien wel uitkomst! Op de website staan makkelijke recepten uit grootmoederstijd of geïnspireerd op oude recepten. Wat dacht je bijvoorbeeld van tiramisu met advocaat en bitterkoekjes? Bij ons loopt het water al in de mond!

Ken jij nog leuke websites die niet op dit lijstje staan? Reageer dan onder dit bericht met jouw tips!