Pensioencadeau door de brievenbus

Pensioencadeau door de brievenbus

Net zoals online vergaderen en thuiswerken niet meer weg te denken zijn in het post-Covid tijdperk. Zo is het aantal digitale pensioencadeaus en de creativiteit daarin ook flink toegenomen. Tijd om de leukste pensioencadeaus per post eens onder de de loep te nemen.

In de Covid-jaren zagen we collega’s niet meer op het werk en was een pensioen- afscheidsfeest al helemaal niet aan de orde. Dat was best even wennen, vooral voor de pensionado die afscheid nam van zijn werk. Maar stiekem zijnj we er misschien juist wel een stukje creatiever door geworden, omdat collega’s de pensionado toch écht graag wilden bedanken voor alle werkzame jaren. Laten we de beste online ideëen eens onder de loep nemen.

De tips in dit artikel zijn ideaal voor:

  • wie inspiratie zoekt voor een leuk afscheidscadeau;
  • wie zijn collega niet meer ‘live’ heeft kunnen zien;
  • en toch ook voor wie een pensioencadeau glad vergeten is!

Door de brievenbus

Sommige pensioencadeaus passen gewoon door de brievenbus! Denk bijvoorbeeld aan een vrolijk boek, zoals de Snorgids voor mannen van 60+, brievenbusbloemen, een fotolijstje met een typerende werkfoto, of een kluscadeaukaart. Stuur je cadeau samen met een persoonlijke wenskaart en je pensioencadeau is helemaal af!

Je kunt ook een leeg brievenbusdoosje kopen. Vul hem zelf met alles wat je collega lekker, mooi of praktisch vindt en maak zo een op en top pensioencadeau.

Als cadeaupakket

Wil je wat groter uitpakken? Natuurlijk kan de pakketdienst jouw pensioencadeau ook brengen. Hier zijn een aantal  leuke ideeën ter inspiratie:

‘Eerste Hulp bij Pensionering’ pakket

Je kunt kant-en-klare cadeaupakketten halen, of je eigen pakket samenstellen! Neem een lege EHBO-doos (Eerste Hulp Bij … Pensionering!) of koop een ‘pensioenkoffertje’, bijvoorbeeld in een speelgoedwinkel.

Unieke koffer

Voor de knutselaars onder ons: je kunt er zelf iets leuks van maken. Pimp het koffertje helemaal of zet er een toepasselijke pensioenwens op. Er zijn ook kant-en-klare pensioenkoffertjes te koop waar je niets meer aan hoeft te doen. Waar je ook voor kiest, vul je koffertje met alle benodigdheden die jouw gepensioneerde collega nodig heeft!

Brievenbus borrel

Misschien heb je de afscheidsborrel gemist of is deze helemaal niet georganiseerd. Dan is het leuk om een biertje of juist theetjes, borrelhapjes, etc toe te voegen. Wil je je collega nog wat tips meegeven? Voeg een pensioneringsboekje, wenskaart of tegeltjeswijsheid toe aan je pakket!  

Persoonlijk boven prijzig

Bij het kiezen van een cadeau voor iemand die met pensioen gaat vraag je je vaak af wat nou het allerleukste is om te geven. Een van die vragen kan zijn, wat je zal geven en voor welke prijs. Bedenk dan: het gebaar op zich is al heel welkom! Het doet je collega goed om op een prettige manier afscheid te nemen van zijn werk en collega’s.

En een afscheidscadeau hoeft niet duur te zijn. Uit onderzoek blijkt dat een persoonlijk cadeau de vertrekkende collega meer goed doet dan een cadeau met een groot prijskaartje. Kijk ook eens bij onze unieke pensioen gedichten.

Deel jouw pensioencadeau

Heb jij een leuk pensioencadeau gemaakt voor jouw collega? Wees een inspiratiebron! We delen jouw ervaring graag met anderen. Stuur je verhaal + foto naar ons contactformulier of redactie@leef-je-pensioen.nl.

Alvast bedankt!