5 Voordelen van met pensioen zijn

5 Voordelen van met pensioen zijn

Of je nu al een tijdje met pensioen bent of bijna stopt met werken; met pensioen zijn is heerlijk! Wij zetten een paar voordelen van je pensioentijd op een rij! Nóg meer reden om van je vrije tijd te genieten.  

1. Weg met de druk

Wat heerlijk zeg, je hebt geen verplichtingen meer. Althans, niet naar je werkgever toe. Is dat even lekker? De druk is van de ketel. Vanaf nu is ‘moeten’ verleden tijd en draait het alleen nog maar om ‘willen’. Geen vroege wekker meer die je bruut uit je slaap ontwaakt. Ontbijt hoe laat je wilt of blijf nog even lekker liggen terwijl je het nieuws in bed kijkt.

2. Tijd voor nieuwe dingen

Je bent nooit te oud om je dromen na te jagen. Dus ook niet als je gepensioneerd bent. Sterker nog, nu je met pensioen bent, kun je eindelijk eens tijd steken in de hobby’s die je de afgelopen jaren door alle drukte hebt verwaarloosd. Pak bijvoorbeeld je cursus fotografie weer op of verdiep je voor het eerst in advocatuur omdat je dat altijd al heeft geboeid. Misschien wil je wel gaan sportvissen of wil je toewerken naar een sportevenement.

Kruip niet in je schulp, maar blijf dingen beleven

Kruip niet in je schulp, maar blijf dingen beleven

3. Tijd voor dat wat écht belangrijk is

Je hebt je leven lang gewerkt, van hot naar her gerend, verschillende banen gehad, kinderen groot gebracht. Kortom, je hebt veel gezien en meegemaakt. Door de jaren heen heb je ook steeds beter kunnen filteren wat je nu eigenlijk écht belangrijk vindt in het leven. Nu je met pensioen bent, heb je tijd om energie en liefde te steken in de zaken waar je écht waarde aan hecht. Wat dat is, dat is voor iedereen persoonlijk. Het kan bijvoorbeeld de aandacht voor familie zijn of voor dierbare vrienden of de natuur, of misschien wel voor de politiek.

4. Kennis overbrengen op de nieuwe generatie

Ben je een echte deler? En wil je met jouw jarenlange ervaring anderen graag helpen? Dat kan! Nu je met pensioen bent en niet meer actief in het bedrijfsleven staat, kun je alsnog bijdragen aan het bedrijfsleven en de maatschappij door je kennis over te dragen. Ga bijvoorbeeld in het bestuur van een organisatie of een vereniging.

5. Recht op seniorentarieven

Met pensioen gaan is nog lucratief ook! Misschien moet je nog een beetje wennen aan de term senior, toch ben je er één. Dus kun je er maar beter van profiteren, vind je ook niet? Je reist bijvoorbeeld goedkoper met het openbaar vervoer, kunt voor een lager tarief naar het zwembad of de bioscoop. Bekijk hier enkele voorbeelden van 65-plus korting. 

Heb je al zin in je pensioen? Geniet ervan!

eZine geluk

Pensioen eZine Geluk

> Download het magazine