8 redenen om enthousiast te zijn over je pensioentijd

8 redenen om enthousiast te zijn over je pensioentijd

Wat vinden gepensioneerden nu eigenlijk het fijnst aan hun pensionering? Een onderzoeker in Amerika stelde deze vraag aan gepensioneerden en verzamelde de antwoorden. Dus zie jij nog op tegen je pensioentijd? Het lijkt niet nodig! In welk voordeel van het hebben van meer vrije tijd herken jij je het meest?

Je hebt eindelijk…

…tijd om te sporten

Weg met die dagen waarop sporten voelde als een verplicht nummertje na een zware werkdag. In plaats van alleen in het weekend naar de sportschool te gaan, kun je nu elke dag inplannen als “jouw sportdag”. Een frisse ochtendwandeling of een rondje golf in de namiddag, het excuus ‘ik heb er geen tijd voor’ is van de baan!

…tijd voor je hobby

Misschien had je al een hobby waar je door de drukte van het dagelijkse leven maar sporadisch tijd voor kon maken. Of misschien heb je een lijst met activiteiten die je altijd al hebt willen proberen -van schilderen en breien tot golfen en het bespelen van een muziekinstrument. Dit is het uitgelezen moment om die dromen te realiseren. 

…tijd om gezond te koken

Verban die afhaalmaaltijden en kant-en-klaar gerechten uit je leven.  Nu kun je eindelijk die kookboeken van de plank halen en nieuwe, gezonde recepten uitproberen. Misschien vind je er wel plezier in om voor anderen te koken (die nog wel vastzitten in hun drukke werkschema).

… geen haast meer

Herinner je je nog het verhaal van Frans (69)? Hij startte met zijn pensioen een nieuw ochtendritueel. Voor tienen doet hij helemaal niets. En dan? “Dan is het tien uur en kan ik altijd nog bepalen of ik iets ga doen!” 

Geen stress meer om op tijd te komen op je werk, vertraging in het ov of file op de weg… Nu is elk moment van de dag van jou, om te doen wat jij wilt, op jouw eigen tempo.

… baas over je eigen agenda

Als je een dagje weg wilt, een pyjamadag wilt, de lenteschoonmaak inzet of je tuin opnieuw inricht, je hebt geen baan meer waaraan jij je dagen geeft. Jij bent nu de baas van je eigen tijd. 

… reizen

Je hebt nu meer tijd om langere (en daarmee ook verdere) reizen te maken. Als je ooit dromen had van verre landen, stof ze dan maar af! Of langer blijven op je favoriete vakantiebestemming? Ruud (66) deed het. 

… thuis zijn

Met een fulltime baan was je vaker weg dan thuis. Als je een huismus bent, zijn dit de gloriedagen. Of je nu je woning wilt herinrichten, een moestuin wilt beginnen, of gewoon wilt genieten van de rust en de ruimte – thuis is voor jou echt een plek waar je wilt zijn.

… meer tijd voor en met vrienden en familie

Of het nu gaat om uitgebreide familiediners, dagjes uit met de kleinkinderen of gewoon een kopje koffie met een oude vriend; je hebt nu de tijd om je relaties te verdiepen!

Hiep hoi pensioen!

Geef je nieuwe levensfase een welkomstfeestje; een periode waarin je jezelf opnieuw kunt uitvinden en de tijd hebt om te doen wat je echt wilt. Of dat nu sporten, koken, reizen, of quality time met dierbaren is, de mogelijkheden zijn eindeloos! Als het maar iets is wat jíj leuk vindt om te doen. Ja, neem nu goed de tijd om te genieten van de kleine en grote geneugten van het leven!

Tips gebaseerd op artikel van retirementtipsandtricks.com