Overzicht vrijwilligerswerk regio Noord

Overzicht vrijwilligerswerk regio Noord

Vrijwilligerswerk in Friesland

Houd je van de natuur? Dan kun je je hart ophalen als vrijwilliger bij Landschapsbeheer Friesland. Meer dan 500 mensen doen regelmatig ‘groen’ vrijwilligerswerk. Genoeg te doen. Kijk voor meer informatie op en voor de vacatures door heel Friesland.

Het Stipepunt is een laagdrempelig en informeel steunpunt in Zuid-West Friesland. Naast dat ze mensen ondersteunen in vragen op het gebied van vrijwilligerswerk, mantelzorg en allerlei vragen hebben ze vaak ook zelf hele vrijwilligersvacatures om daar aan de slag te gaan! https://stipepunt.nl/

Stichting Thuisgekookt zoekt vrijwillige hobbykoks in Leeuwarden. Met een warme maaltijd wil de Stichting buren met elkaar verbinden. Om op deze manier vereenzaming tegengaan. Houd je van koken en spreekt dit je aan? Neem een kijkje op https://thuisgekookt.nl/thuiskok

De Luisterlijn is landelijk op zoek naar vrijwilligers met een goed luisterend oor. Die zonder oordeel kunnen luisteren en adviseren. De gesprekken zijn soms lastig, maar het is zeker erg dankbaar werk. Meer informatie en de locaties vind je bij de vacatures van de Luisterlijn.

Vrijwilligerswerk in Groningen

De vrijwilligers bij Coach4You in Groningen bezoeken brugklassers eens per week om ze te helpen bij huiswerk of andere zaken die aan de orde zijn. Jongeren helpen, daar gaat het dus om. Geef je op als vrijwilliger op hun website of stel je vraag via hun contactformulier.

Open Hof is een opvangcentrum voor dak- en thuislozen in de stad Gronignen. De vrijwilligers van Open Hof ondersteunen hun dakloze stadsgenoten op verschillende manieren. Je leest er meer over op hun website en vrijwilligerspagina. Wie weet voel je je geroepen ze een helpende hand te geven!

In Nationaal Park Lauwersoog kun je bezoekers rondleiden in de natuur of in het activiteitencentrum informeren over de omgeving; een heerlijke vrijwilligersbaan. Bekijk de website van Nationaal Park Lauwersoog om meer te lezen over hun activiteiten en de mogelijkheden voor jou als toekomstige vrijwilliger.

VIP! Stadskanaal is een vrijwilligersorganisatie die organisaties en vrijwilligers matcht. In hun uitgebreide vacaturebank vind je uiteenlopende functies.

Een vrijwilligersfunctie bij Hospice Winschoten is een serieuze zaak. De taak komt bijvoorbeeld inclusief basiscursus en bijscholing. Het is ook een dankbare taak. Lees ervaringen en meer praktische informatie over vrijwilligerswerk op hun website.

Vrijwilligerswerk in Drenthe

De wereldwinkel in Meppel zoekt verkoopmedewerkers. De Wereldwinkel is een bijzondere cadeauwinkel waar producten gekocht kunnen worden uit niet-westerse culturen. Spreekt dit je aan en en ben je minimaal 3 dagdelen per maand beschikbaar? Bekijk dan de vrijwilligersvacatures.

Houd je van boeken en vind je het leuk om veel contact te hebben met mensen? Word dan vrijwilliger in de bibliotheek in Ruinerwold op de dinsdagen of donderdag. Lees hier meer.

Als je een beetje sportief bent zou dit zomaar een leuke functie voor je kunnen zijn! Save the Children zoekt vrijwilligers die wekelijks spel- en bewegingsactiviteiten willen begeleiden voor gevluchte kinderen in Emmen. Bekijk de vacature hier.

Vrijwilligerswerk in Noord-Holland

Stichting Dierenweide Zonnehoeve is een kleinschalige kinderboerderij in Hilversum. Er worden altijd vrijwilligers gezocht. Vooral voor het verzorgen van de dieren, maar ook bestuursleden en vrijwilligers voor onderheid van het terrein zijn altijd hard nodig. Op de vrijwilligerspagina vind je meer informatie.

De vrijwilligers van Wonen Plus in Alkmaar helpen stadsgenoten bij allerhande activiteiten; boodschappen doen, administratie, gezelligheid, digitale hulp, de hond uitlaten en ontvangst na ziekenhuisbezoek. En nog veel meer! Daarom kunnen ze de hulp van vrijwilligers goed gebruiken. Bekijk hun vrijwilligerspagina voor de vacatures.

In Amsterdam kun je terecht bij project ‘Noordje’. Noordje organiseert kunst- en taalprojecten voor jongeren tussen de zes en zestien. Hoe ze dat doen en welke rol vrijwilligers hierin spelen, kun je lezen bij de vrijwilligersvacatures

Het plantenasiel zet zich in voor planten die een tweede leven gegund zijn. Het plantenasiel in Haarlem draait op vrijwilligers. Wil je meer lezen over hoe het plantenasiel werkt en wat je er doet als vrijwilliger? Neem dan een kijken op de website van het plantenasiel

Bij S.A.S.V. (Stichting Aangepaste Sport en Vrijetijdsbesteding) in Schagen kunnen mensen met een verstandelijke, lichamelijk of zintuiglijke beperking of vorm van autisme kennis maken met diverse sporten en vormen van vrijetijdsbesteding. Wil jij je hier als vrijwilliger voor inzetten? Neem dan een kijkje bij hun mogelijkheden voor vrijwilligers.

De Luisterlijn zoekt landelijk naar vrijwilligers met een goed luisterend oor. Die zonder oordeel kunnen luisteren en adviseren. De gesprekken zijn soms lastig, maar het is zeker erg dankbaar werk. Meer informatie en de locaties vind je bij de vacatures van de Luisterlijn.

Vrijwilligerswerk in Flevoland

Gaat de natuur je aan het hart? Meld je dan aan als vrijwilliger bij het Wereld Natuur Fonds in de provincie Flevoland. Ze zijn op zoek naar mensen die leuke activiteiten willen organiseren en gastlessen willen geven. Kijk voor meer informatie.

Houd je van orde en zou je graag anderen helpen bij overzicht in hun financiële zaken? Meld je dan aan als vrijwilliger geldzaken bij MDF Flevoland. Je vindt hier een overzicht van deze mooie vacatures.

Bevrijdingsfestival Flevoland is nog op zoek naar vrijwilligers om deze dag een succes te maken. Van catering, logistiek tot runner. Iets voor jou? Op de website lees je meer informatie over het vrijwilligerswerk.

Houd je van fietsen? Ga dan als vrijwilliger aan de slag bij de ANWB, zoals het controleren van fietsroutes op veiligheid of het meedoen aan de fietsverlichtingsactie:

Vrijwilligerswerk in Overijssel

De organisatie Evenmens geeft mantelzorgondersteuning, hulp in de laatste levensfase en aan gezinnen. Een groot aanbod aan taken, waarbij ze de hulp van vrijwilligers goed kunnen gebruiken. De organisatie is actief in meerdere gemeenten in Overijssel. Voor meer informatie kun je een kijkje nemen op hun website.

Stichting COSBO in Almelo is een overkoepelende organisatie, waar verschillende ouderenbonden onder vallen, zoals Unie KBO, PCOB en OVA. De stichting biedt onder andere verschillende activiteiten aan. De organisatie werkt met vrijwilligers, u vindt er alles over op hun website.

Of je een uur per week of per maand kunt geven maakt niet uit, je bent welkom bij Alifa in Enschede. Het werk “varieert van een schilderij ophangen of de tuin opknappen tot het helpen bij kinderactiviteiten of bij het jongerenwerk”. Voor ieder wat wils. Bekijk voor meer informatie hun website.

WijZ Welzijn in Zwolle is een organisatie die zich op breed vlak inzet om mensen te helpen. Kijk voor meer informatie over de organisatie, vrijwilligerswerk- en fucties op hun website.


Lees ook: