Overzicht vrijwilligerswerk regio Zuid

Overzicht vrijwilligerswerk regio Zuid

Vrijwilligersvacatures Gelderland

Gelderland is opgedeeld in twee regio’s: midden én zuid. Kijk voor de vrijwilligersvacatures in Gelderland bij regio Midden.

Vrijwilligerswerk in Noord-Brabant

De Luisterlijn biedt mensen met zorgen, pijn of verdriet een luisterend oor. Dit doen ze vanuit 28 locaties in Nederland, waaronder Breda. Meer informatie vind je op de website van de Luisterlijn.

Amarant is een organisatie die mensen met een verstandelijke beperking, autisme of hersenletsel helpt. Lees wat andere vrijwilligers vinden van hun werk bij Amarant en bekijk de uiteenlopende vacatures op hun site.

ContourdeTwern doet sociaal werk en maatschappelijke projecten. Op hun vrijwilligerspagina vind je de recente vacatures. Je kunt meteen even rondsnuffelen wie de organisatie is en wat ze precies voor mensen betekenen.

LEV is een sociale organisatie die maatschappelijk werk doet om mensen met elkaar te verbinden. De webpagina speciaal voor vrijwilligers vind je hier.

De stichting Regionale Opvang Zwerfdieren (ROZ) is verantwoordelijk voor het dierenasiel en de dierenambulance in de regio Eindhoven. Wil jij als vrijwilliger helpen met de dierenverzorging, in de meldkamer werken, de ambulance rijden of op een andere manier met dieren bezig zijn? Bekijk dan hier hun vacatures.

De organisatie Pertoeti organiseert dag- en logeeropvang voor mensen met een verstandelijke of meervoudige beperking. Ze kunnen de hulp van vrijwilligers hierbij goed gebruiken. Hier vind je de vrijwilligerspagina op hun website.

Dit Steunpunt voor Materiële Hulpvragen helpt mensen die een financiële noodvraag hebben. De organisatie zoekt vrijwilligers die de spreekuren willen leiden. Meer informatie over wat SMH doet, lees je hier.

Zorgorganisatie de Wever voor ouderen zoekt regelmatig vrijwilligers die samen met de cliënten activiteiten willen doen. Of het nu gaat om samen bewegen, of juist de hersenen laten kraken tijdens een uurtje hersengymnastiek of lekker koken. Om een kijkje te nemen ga je hier naar de website van De Wever. 

Kunst en Kracht biedt een uitgebreid gymnastiek aanbod. Een sportieve organisatie dus! Als er vrijwilligersvacatures openstaan, plaatst de organisatie ze hier op hun website. Zelf even informeren om je interesse te tonen is natuurlijk ook altijd goed.

SMO in Helmond helpt mensen die hun leven even niet op de rit kunnen krijgen. Er zijn verschillende vrijwilligersfuncties binnen de organisatie. Kijk voor meer informatie op hun website.

In Roosendaal en Rucphen zoekt het Thuisadministratieloket vrijwilligers. De organisatie helpt mensen hun administratie op orde te krijgen. Wil je weten hoe jij hierbij kunt helpen, bekijk dan hun website.

Het Taalhuis Roosendaal geeft taal- en fietslessen en sociale vaardigheden van vrouwen voor vrouwen. Benieuwd naar de mogelijkheden, kijk dan hier.

IMW geeft hulp aan kwetsbare mensen in Breda die niet zelfstandig hun problemen kunnen oplossen, of het nu op financieel, emotioneel of relationeel vlak is. IMW maakt graag gebruik van vrijwilligers. Kun jij helpen, kijk dan voor de beschikbare functies op hun vrijwilligerspagina.

In Bavel ligt Speelapotheek de Santenkraam, een plek waar (groot)ouders speelgoed kunnen lenen voor hun (klein)kinderen. Met het oog op duurzaamheid en kinderlijke nieuwsgierigheid. Wil jij hier deel van uitmaken, neem dan eens een kijkje op hun pagina.

Tools to work is een non-profit organisatie en ondersteunt zowel mensen in Nederland en Afrika. In de werkplaats in Teteringen doen mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt praktijkgerichte kennis en ervaring op. Ook is Tools to Work actief in Afrika om jongeren die een praktijkgericht vak te leren, te voorzien van het nodige gereedschap. Vind je dit een mooi doel en wil je graag meer weten, kijk dan op hun website.

Bij de Vrijwilligers Palliatieve Terminale Zorg (VPTZ) in Den-Bosch kun je echt iets voor een ander betekenen. De organisatie zet zich in om familie en mantelzorgers even te ontlasten en zich volledig te geven voor de persoon die zorg nodig heeft. Lees meer over het vrijwilligerswerk van VPTZ op hun website.

Werkgroep ‘Mooi zo Goed zo‘ wil de gemeenschap in Den Bosch in alle opzichten vooruit helpen. De groep bestaat uit de gemeente, bedrijfsleven, media en maatschappelijke organisaties en publiceert alle goedgekeurde projecten. Die overigens alleen op vrijwilligers kunnen draaien. Dus, neem een kijkje in deze lijst!

MO Den Bosch draait voor een groot deel op vrijwilligers. Ze helpen dak- en thuislozen en personen die zich in een onveilige situatie bevinden en te maken hebben met o.a. mensenhandel, geweld of prostitutie. Kun jij hierin iets betekenen als vrijwilliger, bekijk het op de vrijwilligerspagina van de MO.

Vrijwilligerswerk in Zeeland

Het bevrijdingsmuseum in Zeeland draait bijna volledig op vrijwilligers. Er is altijd heel veel werk te doen, dus of je nu houdt van rondleiden of klussen, bij het Bevrijdingsmuseum kan je terecht!

Draag je de natuur een warm hart toe? Het Wereld Natuur Fonds in Zeeland (WWF) is op zoek naar vrijwilligers voor uiteenlopende taken. Van sprekers voor gastlessen tot administratie. Bekijk hier de vacatures.

Bij de Bibliotheek van Zeeland kun je aan de slag als taalvrijwilliger. Taalhuis Walcheren zoekt bijvoorbeeld taalvrijwilligers voor diverse organisaties. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als taalmaatje of taaldocent in Vlissingen of Middelburg. Bekijk hier de vacatures van het Taalhuis.

Vrijwilligerswerk in Limburg

De vrijwilligers van Sociaal Maatje in Heerlenen bieden hulp aan mensen in hun omgeving op sociaal vlak. Boodschappen doen of een gezellig praatje komen maken bijvoorbeeld. Heb jij een uurtje om iemand te helpen?

Je kunt als vriendelijke vrijwilliger aan de slag in het UMC+ van Maastricht. Patiënten begeleiden, informeren en aandacht geven. Voor meer informatie neem je een kijkje op hun website, waar ze het zelf aan je uitleggen! 

De Vincentiusvereniging zet zich in om de kwetsbaren en armen in de samenleving een materieel steuntje in de rug te geven. Ze kunnen vrijwilligers goed gebruiken. Voor meer informatie kun je contact met ze opnemen, zie hiervoor hun website.

De Luisterlijn is landelijk op zoek naar vrijwilligers met een goed luisterend oor. Je moet zonder oordeel kunnen luisteren en adviseren. De gesprekken zijn soms lastig, maar het is zeker erg dankbaar werk. Meer informatie en de locaties vind je bij de vacatures van de Luisterlijn.

De lokale omroep van Roermond (ML5) is regelmatig op zoek naar vrijwilligers. Of het nu gaat om camerawerk, schoonmaakklusjes of iets anders, ze kunnen jouw hulp goed gebruiken. Je vindt meer informatie over de organisatie op de website van ML5.

Wil je een leefbaar Venlo helpen realiseren, word dan vrijwilliger bij Incluzio sociale basis. Dat belooft een breed aanbod aan vacatures. Op hun vrijwilligerspagina lees je meer over wat hun werk precies inhoudt en hoe vrijwilligers hierin een belangrijke rol spelen.

De stichting Algemene Hulpdienst & Kledingbank biedt praktische hulp zoals “begeleiding bij een bezoek aan het ziekenhuis, een tuin die bijgewerkt moet worden”, en ook gezellig contact. Dit is hun website.

De Luisterlijn is landelijk op zoek naar vrijwilligers met een goed luisterend oor. Je moet zonder oordeel kunnen luisteren en adviseren. De gesprekken zijn soms lastig, maar het is zeker erg dankbaar werk. Meer informatie en de locaties vind je bij de vacatures van de Luisterlijn.


Lees ook: